Wie ben ik eigenlijk en wat is mijn achtergrond? Logisch dat je je dat afvraagt voordat je mij eventueel professioneel wilt inzetten. Ik ben een trotse vader van twee jongens en een dochter, geboren in Haarlem maar heb mijn jeugd voor het grootste deel in het Gelderse Doetinchem en Arnhem doorgebracht. Ik heb ook ruim 10 jaar met plezier in het Brabantse Tilburg gewoond en gewerkt.
Sinds 2007 woon ik rustig in het Gelderse plaatsje Westervoort samen met mijn dochtertje en onze poes.
In mijn spaarzame vrije tijd kun je me in de keuken vinden én ik ga al jaren -als trouwe abonnementshouder– met regelmaat naar De Efteling om even helemaal te ontspannen en te genieten van de Anton Pieck sfeer. Tot zover mijn privé voorstel rondje. Wil je meer info? Kijk dan even hier.

Na de studie Mobile Network Architecture en mijn werk als Netwerkspecialist/Manager NOC/NMC bij Libertel (nu Vodafone) in Maastricht in de jaren ’90, bleef de liefde voor mensen, muziek, radio, fotografie en daarmee dus de ‘creatieve kant’ trekken.

Uiteindelijk nam ik dan ook het besluit om in 2007 de IT-wereld vaarwel te zeggen en als zelfstandig freelance media-artist te gaan werken. 

Ik heb een ruim ‘radioverleden’ als dj bij regionale en landelijke radiostations en mijn stem is al jaren te horen in diverse landelijke en regionale TV en radiocommercials.

Tussen 2017 en 2022 kon je me in het weekend horen op het commerciële radiostation KBC RADIO via DAB+ in de Nederlandse huiskamers met mijn programma Altena In De Middag.

Met Han Altena Creative Productions ben sinds 2007 voor veel bedrijven en particulieren het vaste aanspreekpunt voor diverse creatieve media producties. Met de diversiteit aan disciplines zoals foto- en videografie, het inspreken van voice-overs en het schrijven van media-redacties kan ik een combinatie aanbieden die je als klant meestal bij verschillende freelancers zult moeten zoeken. Nu is er 1 aanspreekpunt en dat werkt wel zo prettig!

Je ziet, ik ben een creatieveling die zich graag inzet voor mijn medemens én kan bijdragen aan persoonlijk- en zakelijk succes op diverse vlakken.
Mijn visie is dat je écht kunt uitblinken in je beroep als het is ontstaan uit pure passie en oprechte interesse. Dat is bij mij zéker het geval. Ik hoop je met een van mijn vaardigheden te kunnen helpen.