Trouwen kan in elk seizoen, maar voor veel stellen ligt de voorkeur bij de zomer in verband met het weer. Wie wilt er nou niet buiten trouwen? Vrolijke kleuren, lekker buiten zijn en niets over je strapless trouwjurk dragen.
Trouwen in de zomer kan één groot feest zijn, maar je moet wel rekening houden met een paar zaken. Natuurlijk hoop je op zon, maar als je alles buiten organiseert in de volle zon en het wordt wel 35 graden dan smelten je gasten weg. Hou ook zeker rekening met een hogere drankrekening. Wanneer je gasten buiten in de warmte moeten wachten tot je ceremonie begint, bestaat de kans dat er aardig wat weggedronken wordt. Totaal logisch natuurlijk, maar als je locatie met nacalculatie werkt, kan het een pittige toevoeging zijn aan de rekening.

Plan je fotoshoot in de vroege ochtend of de late middag. Wanneer je rond het middaguur gaat fotograferen is het niet alleen heel erg warm, maar het licht is ook vaak minder flatteus. Nu zijn hier natuurlijk wel manieren voor om het op te lossen, maar heb je zelf een lange en warme trouwjurk, dan is het gewoon veel makkelijker om lekker in de avond weg te gaan voor je shoot. Of deel je fotoshoot op in twee delen. Het eerste deel in de ochtend en het tweede deel later op de middag of in de avond.

Bijkomend voordeel is dat het formele gedeelte van de dag er vaak al op zit. En de fotoshoot wordt door onze bruidsparen vaak gezien als een momentje “Samen”. Eventjes weg zonder alle gasten om je heen. Even samen kletsen. En ergens op de achtergrond loop ik rond om snel een aantal mooie foto’s maken. Dit hoeft echt geen uren te duren. Ik ben heel erg blij met twintig minuten in de avond. Helemaal als we eerder die dag al een korte shoot hebben gehad. En ja, bruidsfoto’s buiten in de zomer zijn natuurlijk magisch! Met meer dan 20 jaar ervaring ben je bij mij in vertrouwde handen. Neem contact op voor alle mogelijkheden!